Trogir Apartmani Espero Trogir Apartmani Espero Trogir Apartmani Espero Trogir Apartmani Espero

Apartmanok – ESPERO

Trogirban – UNESCO Történelmi Város

Trogir Apartments

Miért Trogir?
Látogassa meg és tapasztalja az Adriai tenger legszebb városát, a kulturában és történelemben gazdag Trogirt. Az UNESCO kulturális világörökség-jegyzékében szerepel. Önöket szivélyesen, kitárt karokkal fogadja Trogir.!

A medeivali Trogirt, a Kastelanski-öböl végénél, Čiovo szigeten fekvő kisvárost, kő híd köti a szárazföldhöz. Környékén számos festői szép öböl található. Kitünő kirándulási lehetőségeket kinál Trogir. Talán a legjobb kezdőpont a 20 km.re fekvő Split városa. Délre haladván, a csodálatos Peljesac Félszigettel találkozunk, tovább, Hvar, Brac, Solta, Korcula és Dubrovnik szigetek csalogatnak.

Az Espero Apartmanok teraszairol Kamerlengo erőd falai láthatók! Az óváros e falakon belül alakult ki. Kamerlengo Kastélyt és tornyát szintén városfalak veszik körül. Talán a legjelentősebb kulturális trogiri emlékmű a híres Katedrális, mely nyugat oldali kapuit a Radovan mester kőmüves kreálta.

Mulaszthatatlan látnivalókat kinál vendégeinek e város. A Szt. Barbara és Szt. Péter templomai, valamint Szt. Mark Városi Szálloda, muzeum, az ősrégi város kapui, falai, a Cipiko Palota, és az Óratorony mind Trigor nevezetességeihez tartoznak.

Szintén mulaszthatatlan az érdekes Kairos kollekció. Ókori Görög mitoszok szerint, aki Kairos, Zeus legidősebb fiának pihés szakállát megragadja, örök boldogságot nyer.

A belvárosi katedrális és városi vendéglő közelében, megcsodálhassuk Europa első patikáját, mely 1271ben nyitotta ajtait. Trigor romaneszk nagy templomai mellett, velencei, reneszánsz és barokk stílusú épületek is megtekinthetők.

Trogir két modern dokkoló marinával rendelkezik, több mint 100 csónakot ellát. Az Espero Apartman teraszairol Trogir legnagyobb marinája, az ACI, látható.